Obba – Lounge Restaurant

obba04Lekker uit eten met een vriendinnetje, waar is nog een verrassing, maar zelf is zij al laaiend enthousiast, dus ik ben benieuwd. We rijden over de Erasmusbrug in Rotterdam richting het Nieuwe Luxor Theater. En nog een paar honderd meter verder stoppen we. Aan onze rechterhand staat een soort container die helemaal is omgebouwd tot een sprookjesachtig restaurant, Obba. Het containergevoel is meteen verdwenen als je de Oosterse inrichting ziet.

obba03Terwijl ik de menukaart aan het bekijken ben, zegt mijn vriendinnetje dat we beter gewoon het verrassingsmenu kunnen nemen. Ok, dan doen we dat toch. Een lekker wijntje erbij, water in typisch Turkse glaasjes en kletsen maar. Ondertussen komt de eerste gang: Turks brood met 4 verschillende smeersels, een mengsel van feta, humus, krab en wortel/yoghurt. Als de volgende twee gangen net zo smaken dan zitten we hier wel goed.

obba02Elke gang bestaat uit kleine hapjes, mezze’s, te vergelijken met de Spaanse tapa’s. Het hoofdgerecht bestaat uit ontzettend veel, onder andere uit worstjes, kebab, rijst, aardappeltaartjes en salade. Gelukkig zit er voldoende tijd tussen alle gerechten zodat we klaar zijn voor het toetje als dat arriveert. Een bord met baklava, brownie, appel en witte chocolademousse. Need I say more? Ja! De bediening en eigenaresse doen het fantastisch.

obba01Lounge Restaurant Obba
Hillelaan 2
3072 JD  Rotterdam
T: 0
10-2150192
F: –
E:
info@obba.nu
W: www.obba.nu

Rate this post

6 comments on “Obba – Lounge Restaurant”

 1. Ton Beantwoorden

  was er zondag met mijn turkse vriend celal
  eigenaresse maaike is een buurtgenootje van celal
  dus het was snel gezellig
  het eten was voortreffelijk en de hele entourage was geweldig.

  dit doen we weer snel nog eens

 2. Marjan Beantwoorden

  24-03-2011
  Vrienden bezorgden ons een verrassingsdiner in Obba. Op mijn vraag of er ook met een zoutarm dieet rekening gehouden kon worden, werd er bevestigend op gereageerd. Los van het heerlijke eten en de sympathieke ontvangst vind ik het ook onvoorbereid kunnen reageren op mijn dieet zeer prijzenswaardig.

 3. F. Overdijk Beantwoorden

  Een grote en kleine portie besteld voor bijna E 40,-, schaal werd opgediend en we dachten: “is dit alles?” Bij Nazar, Bazaar ed krijg je voor dit bedrag ruim 2x zoveel
  en bovendien 2x minder zout, wellicht zodat klanten meer te drinken bestellen?

  Espresso besteld, kreeg een kop slappe koffie, na er wat van gezegd te hebben werd de koffie iets sterker gezet m.a.w. het woord espresso is niet bekend maar kost wel bijna E 4,-. M’n koffie was op en toen volgde als spuit elf de Baklava (erbij was toch wel wat prettiger geweest) die was prima, toch nog wat goed..

  Bediening snapt weinig van privacy en komt te pas en te onpas vragen of je nog wat wil drinken terwijl de wijnfles nog halfvol is.
  Eten wordt voor je neus weggekaapt terwijl je nog niet klaar met eten bent en het was al zo weinig.
  Als klap op de vuurpijl ben je als gast blijkbaar verplicht te melden dat de deur openstaat en het naar binnen regent, terwijl je relaxed zit te praten met elkaar, de eigenaares snauwde toe: ‘Kennen jullie de regels van in de lounge zitten niet?’

  Dit alles als feedback gegeven aan één van de bediende, maar de vraag is of er wat mee gedaan wordt. Jammer mooie locatie, schitterend uitzicht maar eens en nooit meer..

 4. Ed Vroegop Beantwoorden

  Vanavond hier geweest met 5 volwassenen en 1 kind, een verschrikkelijke avond, een uur op het eten gewacht, als de ene net de bestelling op had genomen wist de andere dat niet en kwam weer vragen, koffie zonder koekje, kindermenu vergeten, koffie, vergeten.

  we hadden daar gegeten, komt er 1 vragen, ik citeer “” mot je nog wat na ?”” nou soerry maar zo praat je niet tegen gasten.

  nee.. nooit en nooit meer en ik heb mijzelf verontschuldigd aan de gasten die ik had meegenomen.

  als je als serveerster 6 mensen aan een tafel ziet zitten en je vraagt wilt u stokbrood met wat smeersel. zet dan niet een mandje neer met 4 stukjes brood, HALLO er zaten 6 man aan tafel.

  NOOIT EN ECHT NOOIT MEER.

  mvrgr Fam Vroegop
  Zadelmakerstraat 27
  2984 cc Ridderkerk

 5. j. van Nimwegen Beantwoorden

  Wat een verrassing van onze vrienden moest worden, werd haast een nachtmerrie!!!
  Onvriendelijke bediening….
  1 uur op ons eten moeten wachten…
  Het menu met de Kip was redelijke, maar de rest was heel weinig…
  Moet je nog een toetje werd er wederom naar een half uur wachten gevraagd….ja graag de kaart…maar toen had ik eigenlijk al gegeten en gedronken.. doe maar koffie.. ja natuurlijk moesten wij weer geduld hebben.. dronken zal je er niet worden, want je moest haast smeken of je wat te drinken kon krijgen…
  Gelukkig nog een pluspunt…. prachtige lokatie en een heel mooie/leuke/gezellige inrichting.
  Dus op naar de Mac op de honger te stillen van de mannelijke eters.
  Dus nooit meer

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *