Dudok – Café Brasserie

dudok02Afgelopen zaterdag met een vriendinnetje geluncht bij Dudok, al jaren een begrip in Rotterdam. Dudok staat vooral bekend om zijn bekende en overheerlijke appeltaart. Zaterdag, half twee, topdrukte in verband met lunchtijd. Gelukkig kwam er net een tafeltje vrij en we konden dus meteen aanschuiven. Het publiek bij Dudok is heel divers, veel studenten, winkelaars en zakenmensen.

 

dudok03Door de grote, stenen ruimte en de pratende mensen is het altijd een gezellig geroezemoes. De tafels staan wat dicht op elkaar, maar je hebt op geen enkel moment het gevoel dat je met elkaar mee aan het luisteren bent. Als je alleen bent, kun je aanschuiven aan de grote leestafel. En ook aan de kinderen is gedacht, er is namelijk een kinderhoek met kleurplaten en boekjes.

 

dudok01De kaart is enorm, voornamelijk omdat ook het ontbijtgedeelte van de kaart tot 16:00 uur kan worden besteld. Het loopt van yoghurt met cruesli tot pasta en alles wat daar tussenin zit. Ik heb ’s ochtends anderhalf uur hardgelopen en dus enorme behoefte aan koolhydraten en vet. Ik besluit een omelet met brood te nemen. Vriendinnetje neemt een warme panini met mozzarella, pesto en tomaat.

 

dudok05De bediening is vriendelijk en snel. Er gaat wat fout met de bestelling, maar dat wordt binnen no-time opgelost. Mocht je na de lunch of het diner nog een plekje over hebben, dan is de appeltaart aan te raden, of de perentaart, brownie of een overheerlijke muffin of chocolate-chip cookie. Je kunt bij Dudok trouwens ook hightea’en. Er zijn ook vestigingen in Den Haag en Arnhem.

 

dudok04Dudok Rotterdam
Meent 88
3011 JP Rotterdam
T: 010-4333102
F: 010-2330955
E: rotterdam@dudok.nl

W: www.dudok.nl

Rate this post

1 comment on “Dudok – Café Brasserie”

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *