Mooii – Restaurant

mooii01Restaurant Mooii, met dubbel i, natuurlijk in Rotterdam, was op vrijdagavond onze bestemming. Een heerlijk diner voor twee ter ere van mijn verjaardag. Mooi gelegen in de Oude Haven en met een smaakvolle inrichting doet Restaurant Mooii zijn naam zeker eer aan. Een stijl die chic is maar toch ook een knus gevoel geeft, eigenlijk zou zelfs ons huis wel zo aangekleed kunnen zijn. Wat vooral leuk was om te zien was de open keuken, waar de koks druk in de weer zijn met alle gerechten.

mooii02Er staan heerlijke gerechten op de menukaart bij Mooii, voor iedereen zit er wel iets tussen. De bediening was erg goed, er werd rustig op het juiste moment gewacht om de bestelling op te nemen. Niet te vroeg ‘weet u het al?’, maar gelukkig hoefden we er ook niet zelf om te vragen, precies zoals het hoort dus! Als aperitief dronken we een heerlijke prosecco en een kir royale, mmmm. En als verrassing kregen we vanuit de keuken nog een amuse voorgeschoteld van witvis, smaakte goed. Ook het brood wat op tafel werd gezet, ging er wel in.

mooii03We bestelden een flesje wijn, we hadden tenslotte wat te vieren ;-), en een fles water zonder bubbels. Precies op het juiste moment kwam het voorgerecht, een salade van gegrilde kip (klein) en een ‘kalf’, dat is een in court-bouillon gegaarde rosbief met een tonijnmayonaise en basilicumkrokant, super! Dat smaakte naar meer, maar gelukkig zat er weer even een poosje tussen voordat het hoofdgerecht werd geserveerd. Eigenlijk iets té lang bemerkten we op een gegeven moment….

mooii04Toen we de keuken in keken, stond daar ook geen enkele kok meer en de kookplaten waren ook uit. Huh? Na een paar minuten kwamen ze weer de keuken in en begonnen ze weer aan hun werk. Pauze gehad denk ik… We hadden de gebakken gamba’s met tagliatelle en limoenaïoli en de gegrilde runderentrecote met salsa van pomodori tomaten. Omdat we best laat aan tafel waren gegaan en al redelijk wat op hadden, was er jammer genoeg geen plekje meer voor een toetje.

mooii05De volgende keer dan maar, want dit restaurant was wat mij betreft leuk en lekker genoeg om nog eens heen te gaan. Oja bijna vergeten, de stoelen en bank zaten erg lekker, geen standaard houten stoeltjes dus prettig om een avondje op door te brengen. Voordat we vertrokken nog even naar de wc, waar ik nog twee zilveren ringen vond. Dus mocht je die nog kwijt zijn? Ik heb ze aan iemand van de bediening gegeven.

mooii06Restaurant Mooii
Oost Wijnstraat 8-16
3011 TZ  Rotterdam
T: 010-4112295
F: 010-4115780
E: info@restaurantmooii.nl
W: www.restaurantmooii.nl

Rate this post

2 comments on “Mooii – Restaurant”

 1. Vincent Beantwoorden

  Hallo,

  Gisteren avond bij restaurant Mooii wezen eten.
  Voor een doordeweekse woensdag avond zaten er toch redelijk wat mensen.
  Sfeer is gezellig en de bediening erg vriendelijk.
  Ruime keuze tussen vlees en vis en een goede huiswijn maakte het compleet.
  Het eten was erg goed en niet te weinig.
  Zeker een aanrader voor een gezellige avond en lekker eten.
  Prijs is wat aan de hoge kant, maar op de bediening en het eten valt dan ook niets aan te merken alles was goed verzorgd.
  Ga er zeker nog een keer terug!

  Gr. Vincent

 2. Jacky Beantwoorden

  Gister met een groep van 8 (4 volw en 4 kinderen) wezen eten bij Mooii. Helemaal top ontzettend aardig en gastvrij personeel en fantastisch gegeten zelfs de kinderen waarvan er 1 van 4 jaar vond het er helemaal top. Buiten gezeten en de kinderen hebben er zelfs met grote kussens op ligbedden gelegen.
  Ons dagje uit in Rotterdam hebben we mede door jullie helemaal top afgesloten. Thanks hiervoor en ik raad jullie bij iedereen aan.

  Gr Jacky

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *