Het Lido op De Rotterdam

imag0421Zaterdagmiddag, zonnetje, nog geen plannen, alle tijd….dus dachten we; laten we eens naar De Rotterdam gaan fietsen en dat schip gaan verkennen. Zo gezegd, zo gedaan en na een langere fietstocht dan verwacht (vanuit Rotterdam Blijdorp toch bijna een half uur fietsen) kwamen we aan bij het gerestaureerde schip. Zowel van ver als van dichtbij blijft zo’n groot schip toch erg indrukwekkend. Het heeft ‘iets’….

Na de lift genomen te hebben, kwamen we aan op het grote terras. Het was even zoeken naar een plekje, maar we hadden geluk. Verder waren alle tafeltjes bezet, dus ondanks de ietwat afgelegen locatie wisten toch veel mensen dit voormalige cruise schip te bereiken. Overigens is het terras onderdeel van restaurant Het Lido, zoals het officieel heet. Dit is 1 van de restaurants op De Rotterdam.

imag04151Omdat we een flink stuk gefietst hadden, was vloeistof meer dan welkom. Gelukkig werden we vrij snel geholpen en stonden onze ice tea’s snel op tafel. Heerlijk, even tot rust komen en genieten van het uitzicht. Jammer dat er geen water in het (ondiepe) zwembad zat, dat had het nog mooier gemaakt.

Na een korte studie van de menukaart, wilden we bestellen. Helaas kon dat alleen bij sommige dames en heren van de bediening en wij troffen net een meisje die alleen voor het bezorgen, ophalen en opruimen was. Beetje vreemd, een bestelling opnemen lijkt me immers niet zo moeilijk….En als ze dan al verschillende taken hebben, dan zou ik adviseren om deze verschillende personeelsleden ook apart aan te kleden. Dan is het voor de klant ook meteen wat duidelijker. Enfin, uiteindelijk stond onze welverdiende lunch op tafel. Mijn tafelgenote had een croque monsieur en ik een vegetarische ‘boterham van Wim’ met geitenkaas, rucola, zongedroogde tomaatjes en balsamicosaus. Beide gerechten smaakten prima, al was de geitenkaas iets te overheersend op mijn boterham. Het prijsniveau (6,50 euro voor de boterham geitenkaas) is ietwat aan de hoge kant,  service was verder prima.

imag04131Het leuke aan het Lido is natuurlijk dat het onderdeel is van De Rotterdam en De Rotterdam biedt veel meer dan alleen het Lido. Het is tevens een hotel, feestlocatie, heeft vele vergaderruimtes en biedt ook een tour door het schip aan. Dit laatste hebben wij niet gedaan, maar we hebben wel zelf even het schip verder verkend, voorzover mogelijk. Niet alle ruimtes zijn natuurlijk vrij toegankelijk, maar we konden wel vaak naar binnen kijken en dat gaf een goede indruk. Sommige ruimtes zien er heel modern en strak uit, de meesten zijn vernieuwd, maar wekken nog steeds een jaren ’50/’60 gevoel op. Wel bewust, neem ik aan 🙂

imag0411Kortom, een echt ‘uitstapje’, zo’n bezoek aan De Rotterdam en dus meer dan zomaar even wat eten of drinken. Of we er nog heel vaak terugkomen, weet ik niet, we hebben het nu immers al gezien. Ik raad iedereen wel aan om minimaal 1x dit schip te bezoeken en naar wens daar te eten, drinken, feesten of misschien zelfs overnachten. Het is een unieke ervaring, op 10 minuten van hartje Rotterdam. Grote minpunt is wel dat er geen metro of tram voor de deur stopt en het met de fiets toch nog een flink stukje  is vanaf het begin van Katendrecht. Overigens is er wel meer dan voldoende parkeerplek voor de deur gecreëerd.

De menukaart van het Lido is hier te zien.
Meer informatie over het Lido is hier te vinden.

Openingstijden Lido:

 • Maandag t/m vrijdag: van 06.30 uur – 24.00 uur
 • Zaterdag en zondag: van 07.00 uur – 24.00 uur

Eten: [Rating:4/5]
Prijsniveau: [Rating:3/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:2/5]
Overall: [Rating:4/5]

Het Lido, De Rotterdam
3e Katendrechtse Hoofd 25
3072 AM Rotterdam
T: 010-2886666
F: –
E: info@derotterdam.com
W: www.derotterdam.com

5/5 - (1 stemmen)

4 comments on “Het Lido op De Rotterdam”

 1. Johan de Geus Beantwoorden

  Drie keer per uur rijdt bus 77 vanaf Zuidplein en metrostation Rijnhaven naar het schip. Prima verbinding!

 2. Raymond Beantwoorden

  Kerstavond doorgebracht op de SS (diner en overnachting). Wij vonden het Lido weinig sfeer hebben, personeel niet echt professioneel (“Wil je alvast wat te drinken ofzo?”) en het eten was vrij smaakloos. Bij het afrekenen kreeg ik een bedrag te horen en kreeg een pinautomaat voorgeschoteld (niet eens een bon!): bleek dus dat ik ipv van friet aardappeltjes wilde hebben ik daarvoor 3 euro extra moest betalen! Belachelijk!

  Na het diner maar het centrum van Rotterdam ingedoken want er is op de boot zelf ook niet veel te beleven. Pluspunt is wel dat je heerlijk kunt slapen aan boord van de SS.

  Dus voor een perfecte avond overnachten op de SS maar ergens anders dineren!

 3. Ben Dover Beantwoorden

  Stel je voor dat er geen taakverdeling zou zijn en iedereen alles zou doen of iedereen zou helpen die wat vraagt!! dat betekent dat je pas je drankje krijgt als iemand er toevallig langs loopt en je drank ziet liggen, en dat als je barman niet naar een tafel is geroepen om een simpele bestelling op te nemen want dan kan je nog een kwartier wachten.

  mvg

  Ben

 4. william warbout Beantwoorden

  Verledenweek met 7 mensen in Lidi gegeten.
  Wel gezellig maar voor die prijs, niet om over naar huis te schrijven.
  Entrecot te rossig, eendenborst te rood en groenten miniscuul. Kwaliteit daardoor een groot minpunt.
  Uit de ogen van een oud horeca/ civieledienst beroep gezien: Beoordeling helaas een zesje.
  JAMMER!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *