Gusto – Restaurant

gusto05Het Italiaanse restaurant Gusto in Rotterdam is toch echt wel een van mijn favorieten. Ik kan er natuurlijk niet altijd heen gaan, afwisseling houdt het interessant, maar gelukkig was het dit keer weer feest. Door de regen stonden we al om vijf voor half zes te wachten bij de entree. We wilden iets gaan drinken maar dachten dat we dat gemakkelijk ook bij Gusto konden doen, ze hebben hier namelijk de heerlijkste aperitiefjes, de limonsecco of gustolicious zijn echt aan te raden, bijna verslavend.

gusto01Na een paar drankjes, wat kletsen en brood met olijfolie was het tijd om onze keuze te maken. Moeilijk omdat alles zo lekker is, maar dat is pure luxe. Ik kies meteen voor de vitello tonnato, een van mijn lievelings voorgerechten, die ook dit keer weer subliem smaakt. Mijn nichtje kan echt niet kiezen en gaat voor de antipasti misti, waarbij je van verschillende voorgerechten een klein beetje krijgt.

gusto02Dit keer geen pizza denken we, dat is al een stap in de goede richting. We bestellen de spaghetti ai calamari e gamberoni en de ravioli del giorno. Onder het genot van nog meer cocktails smaakt het ons erg goed. We hebben een mooi plekje op de bovenste verdieping en kunnen zo naar buiten kijken, maar wat vooral leuk is, is dat we alles kunnen zien wat er in de keuken gebeurt. Dat ziet er prima uit! Er staan zelfs mensen foto’s te maken, dus de keuken spreekt in ieder geval aan.

gusto03We hebben al redelijk wat gegeten alles bij elkaar maar besluiten toch nog maar een ijscoupe te nemen. Bij de ingang zijn we al langs de vitrine met ijs gelopen en dat zit nog steeds in ons hoofd. De coupes zijn stuk voor stuk erg lekker, dus wat zullen we nu weer kiezen. Het hazelnootijs is helaas op die avond, maar die kunnen we vervangen door een smaak naar keuze, mmmmmm.

 

gusto04Het klinkt te goed om waar te zijn eigenlijk! Het personeel van Gusto is ook erg gedreven, ze doen hun werk goed en onze serveersters/obers waren ook leuk en gezellig. Toch is er altijd een nadeel te vinden en dat is het feit dat je niet kunt reserveren. Kom je dus te laat dan sta je zo 30-60 minuten te wachten voordat je aan de beurt bent, en dat doe ik dus niet. Zonde, anders zou ik er nog vaker gaan eten (dus misschien juist wel goed, hahaha).

Eten: [Rating:5/5]
Prijsniveau: [Rating:5/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:4/5]
Overall: [Rating:5/5]

Restaurant Gusto
Schiedamse Vest 40
3011 BA  Rotterdam
T: 010-2800812
F: –
E: info@gusto-rotterdam.nl
W: www.gusto-rotterdam.nl

Rate this post

5 comments on “Gusto – Restaurant”

 1. Vincent Beantwoorden

  Donderdagavond zeer goed gegeten bij Gusto.
  Gezellig en sfeervol restaurant met een aardige bediening.
  Eten is goed en betaalbaar.
  Echte aanrader wanneer je voor een redelijke prijs goed wilt eten.

  Vincent

 2. Raymond Beantwoorden

  Reserveren niet mogelijk, geeft (meestal) aan dat het een goed restaurant is. Dit klopt dus ook helemaal!

  Heerlijk eten, open keuken, vriendelijke bediening en leuke sfeer.

  Als je in de buurt bent zeker even kijken of je een plekje kunt bemachtigen.

 3. Saliha Beantwoorden

  Afgelopen donderdag gegeten bij Gusto. Je kan idd niet vooraf reserveren wat ik wel een beetje vreemd vond. Hierdoor hebben we een uur moeten wachten totdat we een tafeltje kregen. Doordat we met zijn vieren waren en het heerlijk weer was hebben we de eerste drankjes lekker buiten genuttigd. In de winter zou ik nooit zo lang gewacht hebben. Gusto is vrij groot en schijnt verbouwd te zijn, het ziet er super uit, strak maar toch ook warm en je kijkt van bovenaf zo de keuken in. We hadden ook een superleuk plekje. Positief: de bediening is aardig en redelijk snel, supersfeer en bovendien niet geheel onbelangrijk is het eten erg lekker, goede kwaliteit. Negatief: de prijs-kwantiteit verhouding is wel erg uit balans. Ik vond de prijzen sowieso aan de redelijk hoge kant (behalve de pizza’s die waren ongeveer net als Opzzo, een stukje pizza van een tafelgenoot geproefd en die was echt heerlijk! Vlgs mij gebruiken ze geen mozarella maar parmezaanse kaas) maar helemaal als je kijkt wat je ervoor krijgt. Ik had de tagliatelle met gamba’s, spinazie en inktvis en had gewoon nog honger daarna, ondanks een voorgerechtje! Het is dat ik een grote ijscoup als toetje nam, anders had ik daarna waarschijnlijk nog even langs de witte de with gemoeten..
  Kortom ik ga er vast nog wel een keertje eten maar dan wordt het een pizza, van een pasta alleen kan ik mijn maag helaas niet vullen.

 4. Soraya Beantwoorden

  Gisteren voor de eerste keer met twee vriendinnen bij Gusto wezen eten. We waren redelijk aan de vroege kant meteen vanuit het werk dus eerst een heerlijk aperitiefje. Omdat we alledrie graag een nagerecht willen besluiten we alleen een hoofdgerecht te bestellen. Zowel de pasta’s als de pizza die we allemaal bestellen zijn heerlijk. De nagerechten zien er allemaal heerlijk uit. De proeverij van koekjes met koffie en amaretto is heerlijk. Als afsluiter een lekkere verse muntthee.
  Ondanks dat het erg druk was, worden we niet opgejaagd en kunnen we de hele avond lekker tafelen. De bediening is vriendelijk en snel. De prijs-kwaliteit is meer dan goed.
  We komen hier zeker nog een keer terug! Een aanrader.

 5. Lisette Beantwoorden

  Meest slechte restaurant waar ik in tijden geweest ben. Op zaterdagavond gegeten met mijn vriend bij Gusto in Rotterdam, het restaurant zat vol dus ik had hoge verwachtingen maar ik heb nog nooit zo’n slechte service (en pizza) meegemaakt. Mijn vriend bestelde een biertje en ik liet mij door de ober adviseren over de witte wijn. Mijn vriend kreeg zijn biertje al snel, maar na een kwartier wachtte ik nog steeds op mijn wijn. Vervolgens kwam de ober kijken en vraagt hij heel nonchalant aan mij wat ik besteld had, terwijl hij mij de wijn zelf geadviseerd had. Toen ik eenmaal mijn wijn had gekregen was het bier van mn vriend inmiddels doodgeslagen. Hierna bestelden we pizza Montebianco en pasta. Ook dit werd apart van elkaar naar onze tafel gebracht, waardoor ik koude pizza zat te eten. Daarnaast was de pizza de meest saaie en smakeloze pizza die ik ooit heb gegeten. De ober vroeg of het smaakte en we gaven eerlijk aan dat de prosciutto crudo (ham) nogal tegenviel. Deze was zeer dik, flauw en bedekte de hele pizza. Daarnaast smaakte de marscarpone nergens naar. Toen wij aangaven dat we de ham niet lekker vonden antwoordde de ober met: “Nou dan weet je dat ook weer” Kortom er werd niks met onze opmerking gedaan….vraag er dan niet naar! Dit getuigd van ontzettend slechte service. Ook onze deserts werden apart geserveerd. Ik had al snel mijn tiramisu maar heb nog tien minuten moeten wachten voordat mijn vriend zijn desert ontving. En als klap op de vuurpijl stonden er ook nog eens gerechten op onze rekening die wij niet eens besteld hadden! Kortom: een grote teleurstelling. Mij zal je hier nooit meer zien.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *