VIP – Italiaans restaurant

Enige tijd geleden ben ik met 2 vrienden gaan eten in het nieuwe Italiaanse restaurant VIP. VIP staat voor Very Italian Pizza en bevindt zich op de Blaak in Rotterdam, naast station Blaak. Omdat ik recent ook weer hier geweest ben met een grote groep ex-collega’s is het de hoogste tijd voor een recensie. Bij binnenkomst valt meteen op dat het een zeer grote zaak is, die modern, maar zonder al te veel poespas is ingericht.

Her en der laten Italiaanse beelden/foto’s aan de muur terugkomen dat het een Italiaanse zaak betreft. Datzelfde geldt overigens voor het personeel, waaronder zich een aantal Italianen begeven. Persoonlijk vind ik dat altijd erg leuk, je krijgt het gevoel alsof je even in Italië bent en dat echte kenners zich bemoeien met jouw eten en drinken.

Tijdens mijn beide bezoeken aan deze zaak functioneerde het doorgaans jonge personeel prima. Allemaal zeer vriendelijk en correct. Bij het eten met de grote groep gingen er wel wat kleine dingen mis, maar dat was geen ramp. Bovendien was het vrij snel hersteld.

Het eten zelf is prima, zeker voor de prijzen die je betaalt. Zoals op hun menu te zien is kost een pizza Margherita slechts €5,75  en een pasta is er ook al vanaf €5,75. Je krijgt hiervoor meer dan voldoende op je bord en de kwaliteit is OK. Het is niet perfect, maar gezien de prijs zou ik een 9 geven voor de prijs/kwaliteitsverhouding. Daarnaast schenken ze, zoals het een Italiaans restaurant betaamt, het heerlijke Italiaanse bier Nastro Azurro en dat ook voor een redelijke prijs, in tegenstelling tot de Italiaanse zaken La Borsa en Luciano op de Coolsingel, waar ze gewoon €5 voor 1 zo’n biertje durven te vragen! In VIP vragen ze hier €3,75 voor.

Al met al een prima tent, om snel even iets te happen, maar ook om gezellig met een grote groep te eten. Er is immers ruimte genoeg en voor iedereen van een grote groep staan er zeer goed betaalbare gerechten op de kaart.  Ook de locatie is goed, met OV en parkeergelegenheid naast de deur. Bovendien loop je na het eten zo de Meent op of de Oude Haven in.

Ben jij ook al een keer bij VIP geweest? Deel dan hieronder jouw ervaring!

Eten: [Rating:3/5]
Prijsniveau: [Rating:5/5]
Service: [Rating:4/5]
Bereikbaarheid: [Rating:4/5]
Overall: [Rating:4/5]

Het adres van VIP Rotterdam is:
Blaak 31
3011 GA Rotterdam
010-4048288
website: www.veryitalianpizza.nl

[wp_ad_camp_2]

[mappress]

 

Rate this post

4 comments on “VIP – Italiaans restaurant”

 1. Jonas Beantwoorden

  Wat een mooie Italiaanse vreetschuur! Prima pizza’s voor niet al teveel geld.
  Volgens mij alleen maar Italiaanse bediening. Lijkt wel authentiek, en brengt wat Italiaanse chaos.
  Maar voor een pizza met een groter gezelschap een prima tent. Voor een romantisch diner voor 2 zou ik het afraden.

 2. Nicole Beantwoorden

  Prima italiaan waar je goede pizza’s en pasta’s kunt eten. Ik zou er niet naartoe gaan om uitgebreid te dineren, maar met een groep vrienden of voor een snelle hap is het prima! De gerechten zijn ruim voldoende en goed klaargemaakt. De ligging van het VIP is ook ideaal voor als je erna de stad ingaat of de trein moet pakken op station blaak.

 3. K. Viveen Beantwoorden

  Het is heel prettig als een personeelslid jouw jas aanneemt en weghangt, maar het is een stuk minder prettig als diezelfde jas aan het einde van de avond verdwenen blijkt te zijn. Het restaurant aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid.
  Het is maar dat je ’t weet.
  In dit massale restaurant krijg je een eenvoudige en goedkope maaltijd.

 4. Jos Beantwoorden

  Perfect restaurant voor een snelle hap. Prima pizza’s en pasta voor een aantrekkelijke prijs! Ook met grote groepen prima te doen. Parkeerplaatsen waren voorheen voor de deur, maar die zijn verdwenen. Gelukkig is er onder de markthal altijd plek.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *