Old Scuola review

Gisteren waren wij voor het eerst op bezoek bij Old Scuola, een Italiaans restaurant in een zijstraat van de Goudse Singel te Rotterdam. Deze buurt is qua horeca al een tijdje aan een sterke opmars bezig met horecazaken als By Jarmusch, Alfredo’s Taqueria, Heroíne en iets verderop het meer recent geopende Gele Kanarie.

Old Scuola keukenWe hadden deze avond trek in pizza, dus viel de keuze op Old Scuola. Ook omdat onze favoriet Napoli op de Meent helaas gesloten was op deze dag. Old Scuola doet van binnen, ondanks de Italiaanse naam, totaal niet Italiaans aan, op de 2 grote steenovens na. Verwacht geen Italiaanse obers, muziek of aankleding. Wat eigenlijk wel jammer is, want die Italiaanse charme spreekt ons juist enorm aan. Maar goed, een keer wat anders kan ook niet verkeerd zijn. En het is zeker anders bij Old Scuola, dat een industrieel-achtig, minimalistisch interieur heeft met een bediening die, om even in hokjes te denken, ietwat ‘alternatief’ eruit ziet. Denk aan tattoos, neusbellen, etc….Maar, het moet gezegd worden, de bediening was zeer vriendelijk.

 

Wij vroegen aan een bezoeker wat hij van Old Scuola vond deze avond:

 

Toch hebben we ook iets aan te merken op de bediening, namelijk dat het leek alsof zij de kaart niet goed kenden en echte kennis van zaken ontbrak. Bijvoorbeeld geen advies mbt een soort wijn bij de pizza en een onduidelijk verhaal rondom de bio-dynamische wijn die in Old Scuola wordt geserveerd. Natuurwijn wordt ook geserveerd en deze smaakte prima. Een voordeel: deze zou geen sulfieten bevatten volgens onze ober, echter blijkt bij nader onderzoek dat dat niet per se zo is. De vraag die dus nog open staat: bevat de natuurwijn bij Old Scuola wel of geen sulfiet…?

Old Scuola pizzaDan de pizza’s; dat zijn échte Napolitaanse pizza’s, die dus op een iets andere wijze worden gemaakt dan de pizza’s zoals de meesten die kennen. De korst is slapper en de pizza leek wat vochtiger. Op zich niet slecht, maar na deze eerste kennismaking met Napolitaanse pizza’s gaat mijn voorkeur toch nog uit naar de Italiaanse pizza’s zoals ze die bijvoorbeeld bij La Pizza, Napoli of Happy Italy serveren. In ons geval waren de pizza’s helaas ook niet meer echt warm. Dat hebben we later aangegeven en dat werd op zich netjes hersteld door 3 koffie niet in rekening te brengen. De reden waarom de pizza’s lauw werden geserveerd bleef mistig….iets met dat de ham heel dun gesneden was en het daardoor langer duurde voordat de ham op de pizza belegd kon worden?

Behalve service en eten is prijs nog een belangrijke factor. Die zijn niet heel hoog bij Old Scuola, maar toch wel bovengemiddeld. Zeker als je kijkt naar de laagdrempelige, ‘kale’ inrichting van het geheel. OK, een vaasje Peroni van de tap (hmmm!) voor 3,25 euro is prima. Maar een pizza prosciuotto (want daar komt het op neer) voor 16 euro (en 18,75 euro als je liever buffelmozzarella wilt ipv ‘fior di latte’ van de koe) vinden wij toch vrij fors. En omdat onze pizza’s helaas niet heel warm waren, voelt die prijs dan als nog hoger.

Kortom, zeker niet superslecht en we hebben echt wel een gezellige avond gehad. Bediening was ook vriendelijk, maar niet heel scherp en snel. Iets wat wij toch wel verwachten bij elk restaurant, je betaalt immers ook grotendeels voor de servicebeleving en niet alleen voor het eten.

Oh ja, nog goed om te weten als je met kids gaat: ze hebben geen ‘normale’ frisdrank op het menu staan, zoals een appelsap, ice tea of cola.

Hierbij onze eindbeoordeling in sterren, waarbij 5 (*****) het maximum is:

  • Eten **
  • Service ***
  • Prijs **
  • Locatie ****
5/5 - (1 stemmen)

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *