NRC, Witte de Withstraat

Nieuw Rotterdams Café (NRC), Witte de Withstraat
Gisterenavond, op een donderdag, wilde ik na onze werkdag even iets drinken en eten in Rotterdam centrum met een collega. Tja, waar ga je dan heen in Rotterdam? Je zoekt in ieder geval een restaurant waar het een beetje gezellig is, waar er volk is. Dus, wij richting de Witte de Withstraat waar er altijd wel mensen zijn. Wij kozen ervoor om naar NRC te gaan, een populair café-restaurant, dat voorheen het hoofdkantoor was van de krant NRC. Vandaar ook de naam.

NRC Nieuw Rotterdams CafeZoals verwacht was er veel volk en dat schept automatisch een bepaalde sfeer. Een leukere sfeer dan een restaurant waar amper iemand zit, dus dat was in ieder geval geslaagd. Het eten echter, was iets minder geslaagd. Wij bestelden beide een medium/well runderburger, maar helaas bleek deze van binnen nog erg rood. Ook het broodje was niet zoals verwacht, namelijk zeer slap. Het leek wel een broodje uit zo’n pak van 50 hamburgerbroodjes van de Aldi. Niet iets dat bij de flinke prijs past van 15,50 euro(!) voor een broodje hamburger met wat frites. Die frites waren overigens wel prima en het bier smaakte zoals het hoort. Speciale aanbeveling verdient de biologische appelsap, waar mijn tafelgenoot erg over te spreken was.

Een ander negatief punt van aandacht was het ontbreken van papier in de WC om mijn handen af te drogen, nadat ik deze gewassen had. Als je de boel een beetje op orde hebt, lijkt het mij toch heel makkelijk om altijd papier te hebben. Kwam nu erg amateuristisch over.

NRC Nieuw Rotterdams CafeTerug van het toilet vroeg de ober of wij nog een nagerecht wilden bestellen. Toegegeven, er staan behoorlijk veel lekkere desserts op de kaart, maar mijn oog viel op het ‘gebakje/taartje van de week’. Ik vroeg de ober wat dat was, maar na even na te denken zei hij dat dat dessert op was, dus niet meer verkrijgbaar. Teleurstellend.
Uiteindelijk koos ik voor de chocoladetruffeltaart en mijn tafelgenoot voor de kersen-cheesecake die beiden wel erg lekker waren.

Al met al, ondanks de gezellige sfeer, niet een al te beste ervaring in NRC. Mijn eerdere bezoeken aan NRC waren positiever. Wat dat betreft heeft de nieuwe kaart geen verbetering gebracht zou je kunnen zeggen….

Openingstijden NRC:
Volgens hun site geopend van maandag t/m zaterdag vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur.

Adres
Nieuw Rotterdams Café
Witte de Withstraat 63
3012 BN Rotterdam
Tel.: 010 414 41 88
info@nieuwrotterdamscafe.nl
www.nieuwrotterdamscafe.nl

[mappress mapid=”12″]

4/5 - (1 stemmen)

1 comment on “NRC, Witte de Withstraat”

  1. Freddy M Beantwoorden

    NRC was weer’s gezellig en het toetje (van Koekela) was heerlijk. Ik ben wel minder te spreken over de hamburgers. Ten eerste was de hamburger bun (broodje) droog en is die van de Mac en BK veel lekkerder en beter, wat je niet zou verwachten als je een hamburger bestelt in een restaurant. Ten tweede was de burger zelf van binnen nog erg rood, maar ik heb er gelukkig geen buikklachten aan overgehouden. Verder vond ik de hoeveelheid frietjes die we erbij kregen, maar erg karig.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *