Little V – Restaurant

littlev01Vietnamees Restaurant Little V was het decor voor een hapje eten na het werk en een avond bijkletsen met vriendinnen. Het restaurant en de Vietnamese keuken zijn mij beiden onbekend en een idee van één van mijn ‘mede-proevers’. Ik ga dus zonder al te veel (hoge) verwachtingen op bezoek. Het restaurant ligt tegenover de Laurenskerk en heeft een erg mooie, moderne inrichting met een Aziatisch tintje. Helemaal naar mijn smaak.

littlev02We worden uiterst vriendelijk ontvangen, naar onze tafel gebracht en de jassen worden voor ons weggehangen. Nog bijna voor we goed en wel zitten hebben we de menukaart in handen en of we misschien ook al een drankje willen? Eerst even een dorstlesser voordat we van wal steken en onze ‘bijkletsavond’ starten. De menukaart is niet heel erg uitgebreid, maar met voldoende keuze aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten.

littlev04Een frisse salade met appel en kip, diverse loempia’s en koude rijstvel rolletjes met bijbehorende sausjes, leuk om met z’n allen wat van te eten. Onze gastheer legt steeds met veel enthousiasme uit wat we voor ons hebben staan, leuke vent! Helaas blijft het hoge tempo erin, op zich geen probleem om snel je drankjes en op tijd je eten te hebben, maar het tempo ligt wat mij betreft iets te hoog. Na de eerste gang worden er weer drank jes opgenomen en verschijnt de volgende gang alweer.

littlev05Phoe even adem halen, maar ook deze gerechten zijn allemaal uitstekend en erg smakelijk. We krijgen o.a. noedels, witte rijst, kogelbiefstukblokjes, kipreepjes, gekarameliseerde zeebaars en roergebakken seizoens groenten. We hebben de tijd om uit te buiken voordat de leuke gastheer vraagt hoe het heeft gesmaakt en of hij alles mag meenemen. Krijgen wij gelijk de kans om te vragen naar het nagerecht waar we alledrie erg naar uitkijken, want de derde gang is toch wel een toetje?

littlev06Gelukkig wel en nog voordat we doorhebben dat hij weg is, staat ie alweer voor onze neus…..met voor ieder een fruitschaaltje en wat kokosmelk voor de liefhebber. Een teleurgestelde ‘oohhh’ kunnen we niet onderdrukken. Hoewel het fruitschaaltje lekker en fris is, gingen we uit van een aantal bordjes net als de overige gangen. We dachten aan ijs, andere zoete hapjes en fruit, maar krijgen ‘slechts’ een schaaltje fruit.

littlev07Misschien zijn het onze hoge verwachtingen na de andere twee heerlijke gangen of is het geen Vietnamese traditie om een uitgebreid toetje te serveren, maar jammer is het wel. Na het toetje nemen we allen nog een afzakkertje en vragen dan de rekening. Nog geen 2 uur later staan we buiten. Little V is een mooi restaurant met een heerlijke Aziatische keuken en ontzettend vriendelijk personeel.
littlev08Het is jammer dat het tempo zo hoog ligt, een lekker avondje tafelen zat er niet in omdat de gangen elkaar ontzettend snel opvolgden. Leuk aan het verrassings menu is dat er verschillende borden worden neergezet en je dus kan pakken wat je wilt, met een groepje is het zo ook heel gezellig eten. Het nagerecht moeten ze dan wel aanpassen! Ik kom hier zeker nog eens terug om de andere gerechten te proberen, zelf een toetje te kunnen kiezen of gewoon om een lekkere cocktail te drinken!

littlev03Wij gaan voor een verrassingsmenu van drie gangen, we kennen de toppers uit de Vietnamese keuken toch niet en zo kunnen we vanalles wat proberen. Er wordt netjes gevraagd of er dieetwensen zijn of gerechten die men absoluut niet lust, hier wordt rekening mee gehouden. Het komt misschien door het vroege tijdstip (we waren er rond 7 uur) maar binnen no time staat ons eerste gang op tafel. Het zijn allemaal verschillende bordjes met kleine hapjes voor drie personen.

Eten: [Rating:4/5]
Prijsniveau: [Rating:3/5]
Service: [Rating:5/5]
Bereikbaarheid: [Rating:3/5]
Overall: [Rating:4/5]

Restaurant Little V
Grotekerkplein 109
3011 GC Rotterdam
T: 010-4131191
E: info@littlev.nl
W: www.littlev.nl

[mappress mapid=”7″]

Rate this post

5 comments on “Little V – Restaurant”

 1. Wouter Beantwoorden

  Erg lekker eten, vriendelijk personeel, wel rumoerig, dus als je rustig wilt kletsen, moet je hier niet zijn, open keuken, dus je ziet hoe alles gemaakt wordt, mooie inrichting, stoeltjes zitten zo-zo (vind ik dan).

 2. Yolande Beantwoorden

  Vorige week vrijdag hebben we hier met z’n viertjes gegeten. We waren laat met reserveren en konden pas om half 9 terecht. Gelukkig hoefden we niet te lang op ons eten te wachten :-). Snelle, vriendelijke bediening, heerlijk eten (het ‘doe het zelf menu’ – Goi cuon dac biet is zeker aan te raden) en leuke sfeer. Oja op de stoeltjes heb ik niet gezeten, maar de bankjes zitten prima!

 3. Isabel Beantwoorden

  Via Groupon een leuke aanbieding gescoord voor een 2-gangen verrassingsmenu, maar ook zonder voucher is dit restaurant zeker een aanrader: lekker eten, vriendelijke bediening en zeer schappelijke prijzen. Hebben zeer genoten en komen zeker een keertje terug om nog meer gerechten uit te proberen!

 4. Nathalie Beantwoorden

  Op zaterdagavond gegeten bij Little-V, we waren redelijk vroeg, dus het was nog vrij rustig in het restaurant. De inrichting was erg gezellig met lampions en kaarsjes op tafel.
  Het eten was erg lekker, vooraf de “Little V-ies” en als hoofdgerecht een heerlijke curry met gamba’s en St-Jacobsschelpen, als toetje de Creme Vietnamees, een cremepuddinkje met Kokoskoffiesaus.
  Onder het eten werd de wijn nog eens ingeschonken, wat je toch wat meer het idee geeft van “uit eten”dan in een all you can eat restaurant.
  de bediening was vriendelijk, enthousiast en legden all gerechten uit.
  Kortom, een goede aanwinst voor Rotterdam op een toplocatie.

 5. Cindy Beantwoorden

  Afgelopen woensdag bij Little V geweest. Inderdaad een leuke zaak en snelle en supervriendelijke bediening. Helaas voor mij qua eten niet echt geweldig. Ik had noedels besteld met groenten, maar de noedels moest ik echt goed zoeken tussen alle tauge. En kip curry kokos, maar dan krijg je een bak waar ook van alles nog extra doorheen zit, zoals veel champignons etc. Persoonlijk hou ik daar niet zo van, maar er zijn genoeg mensen die het wel lekker vinden denk ik.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *