De Huismeester

De Huismeester - terrasVanmiddag waren wij voor de eerste keer te gast in De Huismeester, een café -achtige zaak aan de Meent in Rotterdam. De Huismeester ligt vrij onopvallend op de hoek van de Meent en Haagse Veer, dus als je even niet op let loop je er eigenlijk zo langs. Komt met name door de vrij smalle deuropening, denk ik.

Wij liepen spontaan naar binnen en kozen voor een plekje op de 2 verdieping. Dat klinkt alsof het een grote zaak is, maar dat valt best mee (of tegen, hoe je wil). Op de 2e verdieping staan enkele hoge tafeltjes met krukken en 1 zithoek. Wij hadden eigenlijk meer zithoekjes verwacht, want op een kruk zit je niet voor een langere tijd heel relaxed. Maar we konden wel aan het raam zitten en daardoor lekker naar buiten kijken, naar het winkelend publiek op de Meent.

 

De Huismeester - lunchNa een blik op de kaart, waar vooral de pintxos opvielen, bestelden wij een verse jus, een iced coffee en een appelsap. Dit werd snel geserveerd door de vriendelijke ober. De bestelde pantosti’s prosciutto duurden echter wat langer, te lang wat ons betreft. En dat terwijl de zaak zeker niet vol zat, in ieder geval niet op onze verdieping. Gelukkig smaakten de dikke tosti’s met veel ham (prosciutto) wel zeer goed, wat het lange wachten enigszins compenseerde.

 

De Huismeester - RotterdamOmdat we er dus overdag waren, kunnen we niet oordelen of dit een gezellige zaak is voor een vrijdagmiddagborrel of voor de zaterdagavond. Voor een kop koffie en een goede tosti is het een prima plek, maar ook niet meer dan dat. We komen graag een keer terug om in de avonduren te ontdekken of De Huismeester dan nog meer in zijn element is.

 

 

Pluspunten:

  • zeer goede ligging, midden in het levendige centrum van Rotterdam
  • vriendelijke bediening
  • redelijke prijzen
  • heerlijke pantosti, veel waar voor je geld

Minpunten:

  • gehorig, weinig rust in de zaak
  • tosti liet te lang op zich wachten
  • slechts 1 wc voor man en vrouw (2 totaal dus)
5/5 - (2 stemmen)

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *